Bonflex - LOMI LOMI MASSAGE
Bonflex - Massagepraktijk
Lomi Lomi Massage

"Golvend naar ontspanning!"

Lomi Lomi is een uit Hawaï afkomstige massagevorm met een sterke spirituele grondslag die vroeger gecombineerd werd met specifieke ademhalingsoefeningen en bepaalde rituelen. De methode werd aanvankelijk beoefend door de Kahuna, de oude Sjamanistische geneesheren op Hawaï. Om die reden wordt de methode ook wel Kahuna massage genoemd.

Lomi Lomi is erg populair in Hawaï en wordt momenteel door alle lagen van de bevolking beoefend. Maar ook in en buiten Nederland wint Lomi Lomi Massage meer en meer aan populariteit. En dat is niet voor niets!
Tijdens een Lomi Lomi-behandeling wordt het hele lichaam gemasseerd met mooie, lange, vloeiende bewegingen, waarbij niet alleen met de handen, maar vooral ook met de onderarmen wordt gemasseerd. Het lichaam wordt gedeeltelijk toegedekt met handdoeken of een katoenen laken.
De bewegingen zijn zeer gevarieerd en worden vaak vergeleken met de golven van de oceaan. Men gaat er daarbij vanuit dat de spanning in het lichaam als het ware wordt weggespoeld en de natuurlijke energiestroom (Mana, Ki of Chi) in het lichaam gestimuleerd wordt.

Er zijn verschillende stijlen Lomi Lomi Massage.
De stijl die wij hanteren is de meest bekende:   
De Temple Style Lomi Lomi Massage. Bij deze stijl masseren we met handen en de onderarmen vanuit verbinding en aandacht die in een continue flow plaatsvind.
Met als resultaat een diepe ontspanning en toename en verspreiding van vitale energie (Mana)!
De massage heeft dynamiek, kracht, flow en wordt meestal als zeer intens ervaren! Door de specifieke manier van aanraken wordt de verbinding herstelt tussen verschillende lichaamsdelen, wordt de levensenergie in beweging gebracht en  komen lichaam, ziel en bewustzijn meer in balans. 
Deze traditionele massagevorm uit Hawaï is dan ook een ‘must’ voor massageliefhebbers. Geen wonder want eenmaal gedaan wil je niet anders meer! Lomi is de Hawaiiaanse term voor massage en betekend “drukken, kneden, wrijven”, maar ook “met fluwelen pootjes van een tevreden kat aanraken”.
Een gemiddelde Lomi Lomi massage duurt 1 tot 2 uur. In die tijd wordt het lichaam van stress, angst en spanning bevrijd. Hiervoor wordt er min of meer een 'dansritueel' op de huid uitgevoerd. Er wordt niet alleen gemasseerd met de handen maar ook met het zachte gedeelte van de onderarmen.
Voor alle duidelijkheid: de Tempelmassage is een rustige ritmische massage, gericht op ontspanning en genezing. Alhoewel deze massage afkomstig is van de exotische Hawaiiaanse eilanden, is het beslist geen erotische massage.