Bonflex - HOTSTONE-MASSAGE
Bonflex - Massagepraktijk
Hotstone massage    

Kei-lekker en steengoed!

Wat is Hot stone massage?
Een Hot stone massage is zoals het woord al zegt; een heerlijke massage met gladde "hete" stenen. 
De temperatuur van de stenen waarmee de massage gegeven wordt ligt om en nabij de 45 graden (lekker warm en niet te heet). Om de stenen op te warmen en op temperatuur te houden wordt een heater gebruikt, de stenen liggen daarbij in het water. De Hot stone massage wordt gegeven met afgeronde basaltstenen, dit zijn vulkanische stenen die door invloed van water en zand door de eeuwen heen super glad gepolijst zijn. De grootte van de stenen varieert van 2 centimeter tot 12 centimeter en worden afwisselend gebruikt tijdens de massage.

Hoe is het ontstaan, waar komt het vandaan?

De Grieken en Romeinen gebruikten in de badhuizen al stenen om elkaar mee te masseren. 
Hoog geplaatste lieden werden ermee gemasseerd omdat spierpijn, ongemakken en kwetsuren hierdoor afnamen. Ook werd deze massage gebruikt bij de Inca's, indianen, Maöries en vele andere culturen. Warme stenen werden ook gebruikt bij diverse rituelen, afhankelijk van de cultuur ter voorkoming en behandeling van ziekten en aandoeningen door de stenen onder andere te plaatsen op de acupunctuurpunten en te strijken over de meridianen.

Wat is het doel en wat doet het precies?
De Hotstonemassage is met name geschikt voor of bij:
- spanningen
- stress 
- spierproblemen
- fibromyalgie (therapeutische behandeling aangeraden)
- gewrichtsproblemen zoals reuma en artrose (mits niet ontstoken)
- spijsverteringsproblemen (therapeutische behandeling aangeraden)
- slechte doorbloeding

Maar ook bovenal voor mensen die eens lekker willen genieten van de weldaad en ontspanning van een Hotstonemassage.
De Hotstone massage is een weldadige massage maar helaas niet voor iedereen geschikt. Kijk voor meer informatie op onze pagina contra-indicaties.

Wat houdt een behandeling in?
Eerst wordt er een aantal stenen op en naast u neergelegd. Deze stenen laten het lichaam wennen aan de warmte en geven ontspanning. Vervolgens wordt het lichaam deels ingemasseerd met olie om de stenen goed te laten glijden over de huid. Er wordt zowel met de handen als met de stenen gemasseerd. De massage bestaat voornamelijk uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen.
Een hotstone behandeling is een gecombineerde vorm van ontspanningsmassage, thermotherapie en aromatherapie. De massage heeft een diepe ontspannende en helende werking. De thermotherapie kan bestaan uit hete, warme en koude stenen, net waar persoonlijke behoefte naar is. Over het algemeen wordt het lichaam eerst met handen gemasseerd en daarna met hete stenen. Dit geeft het effect dat er een diepere ontspanning ontstaat, maar ook dat de bloed- en lymfstromen beter gaan stromen. Blokkades in spierweefsel worden makkelijker opgelost, niet alleen door de massage maar ook door de warmte. Als een lichaamsdeel gemasseerd is, wordt dat deel bedekt met warme stenen. Het voelt dan alsof warme handen nog overal energieën door blijven geven en dat zorgt voor een zeer prettige ervaring. Na legging van de hotstones wordt het lichaam verder los gemasseerd met de warme stenen en olie.