Bonflex - DORN THERAPIE (houdingcorr.)
Bonflex - Massagepraktijk
Dorn-therapie                       
 
Scheef wordt weer recht...
 
De wervelkolom is het stabiele omhulsel van het ruggenmerg, de grootste bundel zenuwen die van de hersenen naar al onze organen in ons lichaam voert. Vrijwel iedereen heeft benen van ongelijke lengte. Het lengteverschil kan variëren tot wel 4 centimeter. Daardoor wordt het lichaamsgewicht verplaatst naar het korte been en komt de wervelkolom in een andere houding te staan, die we na verloop van tijd als 'normaal' gaan beschouwen.

Mensen die al heel lang rug- en gewrichtsklachten hebben horen vaak van de dokter: “Er is niets meer aan te doen, het is slijtage en u moet er maar mee leren leven….”
Dat is fundamenteel onjuist! Een machine slijt, maar een levend organisme herstelt zich zo lang het leeft, mits de voorwaarden hiervoor aanwezig zijn!
Al onze organen, botten, weefsels, gewrichten, alle cellen bevinden zich in een voortdurend proces van afbraak en vernieuwing. Daardoor zijn wij tot op hoge leeftijd nog in staat ons aan nieuwe situaties en belastingen aan te passen.

De Dorntherapie komt uit Duitsland. In tegenstelling tot “kraken” is de Dornmethode een milde therapie. De klant gaat actief aan de slag met thuisoefeningen en met de duimen zetten wij vervolgens op een voorzichtige manier de wervels op hun plekje terug. Tegelijk maken we het bindweefsel tussen de wervels los, waardoor de doorbloeding beter wordt. Daardoor voelen mensen zich beter en worden klachten voorkomen en genezen.
En na elke behandeling heb je ook nog een fijn en ontspannen gevoel!

DORN VOOR KINDEREN: ook kinderen hebben veel baat bij de Dorm-methodiek. Kinderen zijn met Dorn therapie vaak snel en eenvoudig te corrigeren naar de gewenste rechte stand van het lichaam. Dit kan veel toekomstig (blessure) leed voorkomen. Een goede investering in hun toekomst dus!

e makkelijk kunt leren, zodat je de kleintjes zelf kunt behandelen.