Bonflex - BABYMASSAGE
Bonflex - Massagepraktijk
Babymassage

Pure ontspanning voor moeder en kind...


De Babymassage is een massage die moeder of verzorger bij haar eigen kindje toepast. Wij leren u de massage aan en geven u tips. Dit doen we voor op een pop.

Hier in het westen zijn we bijna verleerd om elkaar aan te raken. In veel culturen zijn moeder en kind de hele dag dicht bij elkaar en is babymassage heel vanzelfsprekend.
Liefdevolle aanraking draagt bij aan een regelmatig slaapritme, een goede spijsvertering en een gevoel van geborgenheid. Babymassage helpt de spierontwikkeling, de doorbloeding van de huid en stimuleert de zintuigen. Ook werkt het heel goed tegen darmkrampjes en overstrekken. Daarnaast slaapt de baby na een massage veel rustiger en dieper.
Voor onrustige en overgevoelige baby's werkt babymassage erg rustgevend. Voor de ouders is het een manier om hun baby beter te leren kennen.Tijdens een cursus of workshop babymassage leert u hoe u de baby kunt masseren. Het is een eenvoudige en eeuwenoude techniek die voor iedereen makkelijk te leren is. Babymassage werkt ontspannend is gezellig en ontzettend leuk om te doen. Het maakt de band met uw baby nog intenser en baby's vinden het heerlijk om gemasseerd te worden.Kennismakingsworkshop
Dit is een eenmalige workshop van één uur. U masseert alleen de buik en de beentjes van uw kindje. Deze workshop kan privé bij u thuis maar ook op onze locatie. 


Cursus in groepsverband
Een cursus babymassage bestaat uit 3 lessen. Een groep bestaat uit maximaal 5 baby’s van 3 tot 9 maanden (tot kruipleeftijd) met een ouder/verzorger. De lessen van één uur worden langzaam opgebouwd zodat je na 3 lessen zelf een volledige massage kunt geven. Na de massage van de baby’s is er voldoende tijd om tips en ervaringen uit te wisselen

Vriendinnengroep
Het is ook mogelijk om zelf een groepje samen te stellen. Bijvoorbeeld met moeders van de zwangerschapsgym,-yoga of consultatiebureau. Met minimaal 3 deelnemers kan de cursus doorgaan en bij iemand thuis worden gegeven of op onze locatie worden gehouden.

Privéles
Ook is het mogelijk om privé bij ons of bij u thuis de massagetechnieken aan te leren. Dit kan op een tijd die voor jullie het beste uit komt. De massage wordt dan aangepast aan uw behoeften en die van uw kindje. Wij willen u graag helpen wanneer uw kindje onrustig is, last heeft van darmkrampjes of moeite heeft in een goed ritme te komen. De cursus één op één is voor baby’s van alle leeftijden. Het is mogelijk om de babymassage aan zowel de vader als de moeder te leren.